INFO OM POLITIATTEST
Hovedstyret, generelt
Av Kai Edgar Flåten
16.04.2012 22:19:00
Her er litt info om bakgrunn for politiattest samt hvordan man går frem for å fremskaffe den. Frist for søknad er 1.mai.

Krav om politiattest i Øksfjord IL

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Ordningen trer i kraft 1. januar 2009.

I Øksfjord IL blir ordningen håndtert på følgende måte:

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest. Oppgaven vil gi eller sette personen i en slik posisjon over noe tid, enten sammenhengende eller flere ganger med jevne mellomrom.

Eventuelle spørsmål kan rettes til leder
Halvor Pettersen

e-post:
telefon: 917 61 134

eller nestleder
Kai Edgar Flåten

e-post: kaiedgar@trollnet.no
telefon: 900 44 193

Begge representanter har taushetsplikt overfor de opplysninger de får kjennskap til.

Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.

Innhenting på en-to-tre:

1: Søknaden om politiattest fylles ut og undertegnes av den personen søknaden gjelder for, og leveres til Halvor Pettersen eller Kai Edgar Flåten. Halvor Pettersen  sender søknaden til politiet.

Søknadsskjema finnes på følgende link: http://www.idrett.no/tema/politiattest/Sider/politiattest.aspx

2: Politiet sender attesten som ordinær post til den søknaden gjelder for. Den sendes ikke til idrettslaget.

3: Den søknaden gjelder for, skal framvise sin politiattest til Halvor Pettersen.

Øksfjord IL skal ikke lagre attesten, men kun få den framvist til gjennomsyn.

Personer som ikke har fremvist politiattest uten merknad, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Hovedstyret i
Øksfjord IL

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.