Avdeling: Fotball
Dato: 10.04.2008
Lagt inn av: Arve Berntzen

MØTE I TRENERFORUM FOTBALL

Møtet ble avholdt mandag 10.04.08 kl. 20.00 på klubbhuset i Vassdalen.

Til stede: Fred Arne Ulriksen, Ragnar Antonsen, Inge Martinsen, Roger Johansen, Stein Thomassen, Olav Henning Trondal, Solveig Dahl og Arve Berntzen

SAK 1/2008: SPILLERAVKLARINGER

Det har vært usikkerhet rundt 1994-spillerne våre, både på jente- og guttesiden. De er egentlig småjente- og småguttespillere, men de er også en del av jente- og guttelaget. Bl.a. skal de være med på Norway Cup.

Konklusjonen på diskusjonen var at 94-spillerne er en naturlig del av jente- og guttelaget, i tillegg til å være småjente- og småguttespillere. De deltar på jente- og guttekamper både i seriespill og turneringer, så fremst dette ikke skaper problemer for småjente- og småguttelaget mht. disponible spillere til kamper. I turneringer der vi har lag i både småjente- og jenteklassen må man også ta hensyn til total spilletid/spillebelastning for spillerne. Det samme gjelder selvfølgelig i smågutte- og gutteklassen.

En forutsetning for å spille kamper er imidlertid at man deltar på treninger og viser innsats der. Kravene til treningsframmøte og holdninger/innsats på trening er større jo høyere opp i klassene man kommer, og de av våre spillere som ønsker seg mye spilletid på jente- og guttelaget må selv ta ansvar for sin treningsdeltakelse. For noen er det vanskelig å delta på alle treninger av forskjellige grunner, men da er det viktig å gi beskjed til trenerne.

SAK 2/2008: ISHAVSKRAFT CUP 18.-20. APRIL

Vi har meldt på følgende lag til Ishavskraft Cup i Alta 18.-20. april:
Lillegutter, lillejenter, smågutter, småjenter, gutter (2 lag) og jenter.

Det ble diskutert litt omkring verdien av disse turneringene der man spiller ca. 4 kamper á 15 minutter i løpet av ei helg. Det sportslige utbyttet er ikke så veldig stort, særlig hvis man har mange spillere på et lag. For de yngste lagene er ikke dette et veldig stort problem, her er den sosiale delen av helgeturen minst like viktig som det sportslige. Men for de eldste lagene kan det bli lite spilletid med bare 4 kamper, til sammen ca. 70 minutter, i løpet av ei hel helg. Når nåløyet for å gå videre fra innledende runder er blitt trangere - som oftest er det bare 1 av 4-5 lag som går videre - blir det sportslige utbyttet så som så.

For de eldste lagene ønsker vi oss turneringer der vi får flere og lengre kamper. Vi vurderer et utspill ovenfor fotballkretsen og media for å sette fokus på dette problemet.

Møtet slutt kl. 21.45.